رساندن یک سایت به صفحه اول گوگل کار راحتی نیست و نیاز به زحمت و تخصص زیادی دارد، اما مهمترین عنصر در بالا آمدن و بالا ماندن یک سایت در موتورهای جستجوگر قطعا سئو است. بر خلاف تفکر عموم، سئو تنها به نوشتن مطالب و کم حجم بودن عکس ها خلاصه نمی شود، بلکه شروع سئوی سایت از همان نخستین لحظاتی است که کدنویسی و طراحی قالب سایت آغاز می شود. در این مقاله قصد داریم یکی از مباحث مهم و ضروری سئو یعنی سئو تکنیکال بپردازیم و آنرا برایتان تشریح کنیم.
سئو فنی چیست؟
سئو تکنیکال برخلاف چیزی که از نامش انتظار می رود، چیز پیچیده و شاخ و دم داری نیست که نتوانید از آن سر دربیاورید. سئوی تکنیکال در واقع یکی از بخش های اصلی سئو است. سئو داخلی و سئو خارجی دیگر بخش های اصلی سئو هستند.
سئو تکنیکال در واقع زمان کدنویسی سایت مورد استفاده قرار می گیرد که نهایتا منجر به بهبود تعامل میان ربات های موتورهای جستجوگر (مثل گوگل) با سایت شما می شود.
چرا باید به سئو تکنیکال توجه کنید؟
سئو تکنیکال مهم ترین بخش سئو است. اگر شما سایتی داشته باشید که بهترین محتواها، بهترین لینک سازی داخلی و زیباترین قالب را داشته باشد، اما هیچ موتور جستجوگر دیگری آن را کروال و ایندکس نکرده باشد چه فایده دارد؟
سئو تکنیکال به شما کمک می کند که سرعت سایت، تعامل با گوشی های موبایل، کدنویسی ها و… دیگر ویژگی های سایتتان را بهبود ببخشید تا بتوانید توجه موتورهای جستجوگر را به خود جلب کرده و در صفحات جستجو خودی نشان دهید.
به کمک ابزارهای سئو مانند Gtmetrix میتوانید تست سرعت سایت خودتان را انجام دهید.
به طور خلاصه اگر بخواهیم هدف از انجام سئو تکنیکال را شرح دهیم، باید بگوییم که سئو تکنیکال به دنبال این است که میان سایت شما و ربات های موتورهای جستجوگر تعامل بهتری برقرار کند، این اتفاق نهایتا منجر به این خواهد شد که شما رتبه های بهتری را در سرچ های مورد انتظارتان کسب کنید.
مراحل یادگیری سئو تکنیکال
حالا که دانستید سئو تکنیکال چیست و چرا اهمیت دارد، وقت آن رسیده است که شروع به یادگیری آن کنید. در ادامه به مواردی اشاره خواهیم کرد که سایت شما را از نظر سئو تکنیکال قدرتمند می کند.
سرعت سایتتان را بالا ببرید
به جرات میتوان گفت سرعت سایت، مهم ترین فاکتوری است که گوگل برای نشان دادن سایت در میان رتبه های نخست در نظر میگیرد. رسیدن به حد استاندارد سرعت، باعث میشود که کاربران از سایتتان فرار نکنند و موتورهای جستجو برای سایتتان اهمیت و اعتبار قائل باشند.
سایتتان را برای ربات ها بهینه کنید
بهینه کردن سایت برای ربات ها بسیار اهمیت دارد. با توجه به این که ربات های گوگل هنوز آنقدر کامل و هوشمند نیستند که خوب و بد سایت ها را به طور کامل از هم تشخیص دهند، این ضعف ربات های گوگل میتواند به ضرر شما تمام شود، چرا که ممکن است شما بهترین محتوا را آپلود کنید اما حتی یک نفر هم آن را نخواند.
شما برای مقابله با این موضوع باید با استفاده از زبان برنامه نویسی با ربات ها صحبت کنید. Robot.txt فایلی است که شما در آن پیام هایتان را برای ربات گوگل به زبان برنامه نویسی توضیح می دهید.
این فایل در هاست سایت شما قرار میگیرد و پیام های شما را به ربات ها مخابره میکند. مثلا فرض کنید میخواهید یک یا چند صفحه از سایتتان را ایندکس نکنید، با استفاده از کدنویسی در robot.txt میتوانید اجازه ورود به آن صفحات را به ربات ها ندهید.
صفحات تکراری را نابود کنید
وجود صفحات تکراری در سایت شما، به آسانی می تواند شما را از حضور در صفحات نخست به زیر بکشاند. منظور از صفحات تکراری، تنها صفحاتی که محتوای تکراری و یکسان دارند نیست، بلکه صفحاتی که تیتر یکسان دارند هم در این دسته قرار میگیرند.
پیدا و حذف کردن این صفحات کار دشواری نیست، کافی است که به آسانی با استفاده از Search Console آن ها را شناسایی کنید و با استفاده از امکاناتی که کنترل پنل سایتتان در اختیارتان میگذارد آنها را حذف کنید.
ارور 404 را رفع کنید
محال است که بعد از چند ساعت گشتن در دنیای اینترنت حداقل یک بار با خطای 404 روبه رو نشده باشید. این ارور زمانی پیش روی شما قرار میگیرد که آدرس مورد نظر به خوبی وارد نشده باشد. حال اگر شما مدیر یک سایت باشید، این ارور را زمانی مشاهده می کنید که محتوای یک صفحه را حذف کرده باشید یا به صفحه دیگری انتقال داده باشید.
به این اتفاق اصطلاحا لینک شکسته میگویند. گوگل به هیچ عنوان دوست ندارد در گشت و گذار ربات هایش با لینک های شکسته رو به رو شود. پس در راستای سئو تکنیکال لازم است نسبت به رفع این مشکل اقدام کنید تا سایتتان از توجه ربات های گوگل خارج نشود.
حالا که از URL ها صحبت کردیم، جا دارد به این نکته هم اشاره کنیم که بهتر است برای صفحات خود، از آدرس های استاتیک به جای داینامیک استفاده کنید. همچنین هرچه آدرس کوتاه تر باشد برای سئوی سایت شما بهتر است. از کلمات کلیدی فارسی یا انگلیسی در آدرس سایتتان استفاده کنید و استفاده از عبارت های بی معنی را متوقف کنید.
امنیت سایتتان را بسیار بالا ببرید
علت این تاکید این است که اگر سایتتان هک شود، گوگل نه تنها سایت شما را از صفحات نخست به زیر می کشاند، بلکه اعتبارتان نزد گوگل (لااقل برای مدتی) از بین خواهد رفت. پس یکی از مهم ترین چیزهایی که باید در اولویت ارتقای سایت شما قرار بگیرد، بحث امنیت سایتتان است. این باعث میشود همچنان مورد تایید گوگل و مخاطبان قرار بگیرید.
نقشه سایت را آماده کنید
این کار به آن جهت انجام می شود که خزش ربات ها در سایتتان از همه نظر بهتر دنبال شود. نقشه سایت یک فایل متنی با فرمت xml است که تمام لینک های سایتتان را به راحتی جلوی چشم ربات گوگل می گذارد و روند شناسایی صفحات را برای آن ها آسان می کند.
اهمیت لینک های بردکرامپ در سئو تکنیکال
بردکرامب به لینکهایی گفته میشود که به مخاطب کمک میکند راه رفته در سایت را برگردد. در واقع نام دیگر این لینکها، لینکهای مسیریابی است. اهمیت دادن به لینکهای بردکرامب اول از همه تجربه کاربری را در سایت شما بهبود میبخشد. علاوه بر این به ساختار کلی لینکسازی شما را نیز منسجم می کند که نتیجه این دو این خواهد بود که سایتتان در گوگل رتبه بهتری به دست خواهد آورد.
مگر سایتتان رسپانسیو نیست؟
دیگر در این دوره زمانه کمتر سایتی است که اهمیت سرچ با گوشی های موبایل را نداند. به همین دلیل است که اگر سایتتان ریسپانسیو نباشد عجیب است. ریسپانسیو بودن سایت هم یکی از مواردی است که در سئو تکنیکال مورد توجه قرار میگیرد.
سئو تکنیکال با محتوا چه ارتباطی دارد؟
تکنیک استراکچر دیتا به شما کمک می کند که متن هایتان توسط گوگل بهتر بررسی شود. ربات گوگل زبان فارسی بلد نیست، پس شما با زبان برنامه نویسی، در کدنویسی های سایتتان، به ربات گوگل کمک میکنید که درک مناسبی از محتوای شما به دست بیاورد. بهتر است انجام این کار را به یک متخصص بسپارید و خودتان آن را انجام ندهید.
حرف پایانی
قطعا سئو تکنیکال فقط چیزی نیست که ما در این مطلب برایتان مهیا کرده ایم و برای کسب اطلاعات بیشتر باید همینطور بیشتر و بیشتر جست و جو کنید و همه حرف ها را درباره این مقوله پر اهمیت بخوانید. به یاد داشته باشید که زحمت زیاد و تخصص تنها مواردی نیست که سایت شما را به صفحات نخست می رساند بلکه داشتن صبر و حوصله و تسلیم نشدن نیز اهمیت بسزایی دارد.
سوالات متداول سئو تکنیکال
سئو تکنیکال مهم ترین بخش سئو است. اگر شما سایتی داشته باشید که بهترین محتواها، بهترین لینک گذاری داخلی و زیباترین قالب را داشته باشد، اما هیچ موتور جستجوگری آن را کروال و ایندکس نکرده باشد چه فایده دارد؟
سئو تکنیکال به شما کمک می کند که سرعت سایت، تعامل با گوشی های موبایل، کدنویسی ها و… دیگر ویژگی های سایتتان را بهبود ببخشید تا بتوانید توجه موتورهای جستجوگر را به خود جلب کرده و در صفحات جستجو خودی نشان دهید.
قطعا خیر … با توجه به تجربه ای که بنده داشته ام و همچنین آپدیت الگوریتم های گوگل، دیگر مثل گذشته نمیتوان بدون انجام سئو تکنیکال رتبه های برتری را کسب نمود پس فراموش نکنید ابتدا سئو تکنیکال سایتتان را بهبود دهید و در قدم بعدی به فکر سئو داخلی و خارجی باشید.
ممنون از مقاله ارزشمندتون
پینگ سرور سرعت سرور و آپتایم هم مهمه و جز سئو تکنیکال محسوب میشه
ممنون الهه عزیز
بله دقیقا همین طوره و به شدت مهمه .. ممنون از نکات مهمی که اضافه کردی
حساب توییتری هم دارید؟
هزینه مشاوره آنلاین و حضوری شما باهم متفاوته؟
خیلی دنبال این موضوع بودم 😍😍😍
اکانت اینستا هم دارید؟
بله عزیزم از طریق آیکنی که انتهای صفحه گذاشتم میتونید ببینید
یادمه سال ۹۷ ما یک پروژه ای رو استارت زدیم و سایت از نظر سئو تکنیکال مشکل جدی داشت که متوجه اون نبودیم خلاطه تولید محتوا رو پیش بردیم روی بحث سئو خارجی کلی سرمایه گذاری کردیم اما با گذشت یکسال فقط ۲۰۰ تا ورودی میگرفتیم سال ۹۸ یک برنامه نویسی به تیم ما اضافه شد که سئو هم بلد بود و گفت شما از نظر تکنیکال سئو مشکل دارد گوگل نمیتونه محتوای داخل صفحه شمارو رندر بگیره و اونو ایندکس کنه خلاصه که ما متوجه شدیم تازه چه گندی زده بودیم تو کار و درستش کردیم بعد از ۳۰ روز همه چیز منفجر شد یعنی کلیک به روزی ۴۰۰۰ تا رسیده بود که خستگی از تن همه در رفته بود.
آموزش سئو تکنیکال چیزی هست که ارزشش رو داره براش وقت بزارید و تجربه زیاد کسب کنید تا بتونید بیزینس هارو نجات بدید.
راستی سایت شمارو اتفاقی دیدم خانم کشاورز فامیلی بنده هم کشاورز هستش و خوشوقتم از اشنایی با شما و همچنین سایت زیبا و پرمحتواتون
ممنونم آقای کشاورز از به اشتراک گذاشتن تجربه عالی تون باعث افتخاره آشنایی با شما
بله قطعا آموزش سئو بهخصوص نوع تکنیکال اون خیلی کمک کننده اس برای وبسایت ها 🙂
خیلی خوب بود
حرف نداری