اصطلاحات سئویی کدام است؟

زمان مطالعه: 18 دقیقه

سئو چیست؟! و چرا در کسب و کار امروز یادگیری آن امری ضروری به حساب می آید؟ برای پاسخ به این سؤال و فراگیری بیشتر اصطلاحات سئو لازم است در ابتدا شما با عملکرد اصلی سئو در سایت و فاکتورهای آن آشنا شوید پس از آن اصطلاح های سئو را به‌صورت اصولی بیاموزید و درک کنید.

اصطلاح سئو مخفف واژه Search Engine Optimization است که در فارسی به معنای بهینه‌سازی موتور جستجو معنا شده است، از این ابزار به منظور بهینه‌سازی موتورهای جستجو، بالابردن عملکرد و نمایش وب سایت شما طبق استانداردهای موتور جستجوی گوگل در کنار جذب بیشتر بازدید کنندگان استفاده می شود.

با این حساب در کسب و کارهای امروزه که هدف بیشتر به سوی خرید آنلاین و سرچ در موتورهای جستجو می باشد، بهره‌مندی از سئو سایت می تواند شما را در صفحه نتایج جستجو گوگل بالاتر نشان داده و در کسب و کار شما تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. برای آشنایی بیشتر با کلمات تخصصی سئو و واژه نامه سئو با ما همراه باشید.

جهت دیدن ویدئوی کامل آموزش اصطلاحات سئو و مارکتینگی کلیک کنید

اصطلاحات اولیه طراحی سایت قبل از سئو

تگ HTML

تگ HTML را باید پایه و زیربنای تمامی صفحات وب سایت ها بدانیم، تگ زبان نشانه گذاری است و کار با آن به نسبتی راحت می باشد که در زبان برنامه نویسی کودکان به کار گرفته می شود. این زبان برنامه نویسی از تگ های مختلف ساخته شده است و هر تگ نیز با یک یا چند حرف انگلیسی قابل مشاهده است، انواع تگ ها شامل:

  • تگ HTML (تمامی تگ ها در یک وب سایت در مجموعه تگ HTML قرار می گیرند.)
  • تگ H (این تگ با تگ های HEADING برای سرتیترها در هر صفحه به کار گرفته می شود.)
  • تگ B (پس از تگ H تمامی متن هایی که پر رنگ تر دیده می شوند با تگ B مشاهده می شوند.)

سیستم مدیریت محتوا (CMS)

سیستم مدیریت محتوا سیستمی که سایت ها توسط آن کنترل می شود و محبوب ترین آن ها نیز جوملا و وردپرس است.

هدر سایت (Header)

قسمت بالایی سایت که در تمامی صفحات شما تکرار می شود و اغلب منوی سایت شما در آن قرار دارد را هدر و پیشانی سایت می گویند.

فوتر سایت (Footer)

فوتر به قسمت پایانی هر سایتی گفته می شود که در تمامی صفحات نیز تکرار شده است و داخل آن لینک دسترسی های سریع به صفحات داخلی سایت قرار دارد.

سایدبار سایت (Sidebar)

سایدبارها به قسمت های کناری سایت ها گفته می شود که محتوای موجود در آن در صفحات داخلی سایت نیز موجود است.

اصطلاحات اولیه و کلی سئو

اصطلاحات کلی و اولیه سئو

نتایج گوگل (SERP)

کلمه serp مخفف کلمه ی search engine results page است، با خواندن نام این لغت به این نتیجه خواهید رسید که نتیجه سرچ شما در گوگل بر اثر جستجوی یک کلمه است که شما مشاهده می کنید. با این حساب شما هر کلمه ای را که در گوگل میبینید میتوانید SERP بشناسید. به طور مثال شما در گوگل کلمات تخصصی سئو را جستجو خواهید کرد که پس از آن هر نتیجه ای را مشاهده می کنید جز SERP باید بدانید.

خزش در میان صفحات (Crawling)

خزش در میان صفحات به معنای حرکت در میان صفحات وب می باشد که در طی این حرکت محتوای موجود در سایت خوانده می شود و به درستی فهرست بندی می شود.

ایندکسینگ (Indexing)

ایندکسینگ یا ایندکس در لغت به معنای نمایه سازی است که بسیار پر کاربرد در سئو سایت می باشد، در این بخش مقالات و محتوای سایت شما توسط خزنده های گوگل بررسی شده و crawl می شود پس از آن گوگل صفحه مورد نظر ما را ایندکس می کند. به طور کلی ایندکس به دو نوع تقسیم می شود که شامل:

1. ایندکس: درج شدن در موتورهای جستجو.
2. نو ایندکس: در نو ایندکس به موتورهای جستجو اجازه نمی دهند سایت ما را بخوانند.

رنکینگ (Ranking)

رنکینگ Ranking سایت همان رتبه وب سایت شما در جستجوهای گوگل می باشد که از طریق ابزارهای مختلفی به شما امکان پیدا کردن رنک سایت تان را می دهد.

دی ایندکس (De-Index)

دی ایندکس حذف برگه ها و صفحاتی است که در گوگل ایندکس شده اند را اصطلاحا می گوییم دی ایندکس.

کراول باجت (Crawl budget)

شرکت گوگل برای هر سایتی در هرجای دنیا بنابر میزان فعالیتش در شبانه روز، هفته و ماه بودجه ای در نظر میگیرد که توسط خزنده های گوگل و ایندکس صفحات صرف می شود. نرخ این بودجه در ابتدای شروع هر سایتی صفر بوده و پس از مدتی با فعالیت بیشتر در سایت بالاتر خواهد رفت.

ترافیک سایت (site traffic)

ترافیک یک سایت از مهمترین عملکردهای یک سایت می باشد که شامل میزان حجم اطلاعاتی است که از سوی بازدید کنندگان سایت شما از طرف شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت صادر می شود، این بازدید از سایت می تواند یک بازدید کلی از سایت باشد یا صفحه ای خاص توسط بازدید کننده مورد هدف قرار گرفته باشد و رصد شود. ترافیک سایت انواع مختلفی دارد که شامل:

  • تبلیغات پولی
  • استفاده از نرم افزارهای تحلیل داده
  • بهینه‌سازی سایت
  • مارکتینگ به‌خصوص ایمیل مارکتینگ
  • بهینه‌سازی صفحات برای موبایل
  • بروزرسانی محتوای داخلی سایت

ارگانیک سرچ (Organic traffic)

ارگانیک سرچ یکی از پر ارزش ترین بخش های گوگل است که طبق آخرین آمار حدود 5 برابر گوگل ادز ارزش داشته، ارگانیک سرچ به سرعت می تواند کسب و کار کوچک شما را تبدیل به یک استارت آپ کند و اگر نیاز به یک رشد و توسعه درست و حسابی دارید از ارگانیک سرچ ها غافل نشوید. این بخش نتیجه طبیعی رتبه شما در گوگل را نمایش داده بدون آنکه هزینه از بابت آن پرداخت نمائید.

نتایج پولی (Paid Result)

زمانی که می خواهید تبلیغات تان در راستای موفقیت قرار بگیرد می توانید با پرداخت هزینه ای تبلیغات خود را بالای نتایج جستجو ظاهر نمائید، برای این کار می توانید از گوگل ادز استفاده نمائید.
تبلیغات شما در این روش از طریق یک نوع مزایده مشخص خواهد شد و به پارامترهایی نظیر موقعیت کاربر، کلمات کلیدی برای نمایش تنظیم شده، عنوان تبلیغ، مرتبط بودن صفحه فرود، میزان مبلغ تبلیغی که تبلیغ کننده برای جایگاه خود پرداخت می کند و … یکی از بزرگترین مزایای تبلیغات پولی این است که نتایج آن به کاربر نشان داده می شود و پس از شروع تبلیغ دریافت به ترافیک در موتور جستجو خواهید کرد.

گوگل پیج رنک (google page rank)

گوگل پیج رنک دقیقا رتبه ای است که شما از گوگل به دست آورده اید و با پیج رنک متفاوت می باشد، شرکت گوگل هر سال طبق استانداردهای خود یک الگوریتم جدید برای وب سایت ها در نظر میگیرد که طبق آن درجه بندی و رتبه بندی صفحات وب را انجام می دهد.

زمان ماندگاری کاربر (Time on site)

زمانی که کاربر از لحظه ورود به سایت شما هرگونه فعالیتی انجام می دهد و مدت زمانی که در سایت شما حضور دارد در کنار گردش آن در دیگر صفحات سایت تان مدت زمان ماندگاری کاربر و تایم آن سایت می باشد.

ماندگاری کاربر در صفحه (Time on page)

مدت زمان ماندگاری کاربر در یک صفحه پس از ورود آن به سایت گفته می شود.

نرخ بازگشت کاربر به جستجو (Dwell time)

دوول تایم یا نرخ بازگشت کاربر در لغت به معنای محاسبه مقدار زمانی که هر شخصی منتظر مطلبی است و برای رسیدن به هدف و مقصد خود صبر کرده است، دوول تایم یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل در رتبه بندی هر سایتی می باشد که در نهایت به رفتار کاربر از زمانی که کلمه ای را سرچ کرده است و وارد نتیجه سرچ خود شده و پس از آن مجدد خارج شده و از لینک دیگری وارد صفحه ای دیگر شده است می باشد.

لینک جویس یا اعتبار لینک (Link Juice)

در دنیای سئو، اصطلاح Link Juice یا لینک جویس ارزش و اعتباری است که از یک سایت یا صفحه به سایت دیگر ارائه می شود. این اعتبار توسط هایپرلینک ها ایجاد می شود زیرا موتورهای جستجو برای لینک های موجود در صفحات شما ارزش قائل هستند و این را برای بهبود رتبه سایت شما در نظر می گیرند.

هات لینکینگ (Image Hotlinking)

Image Hotlinking را می توان به عنوان سرقت پهنای باند یک سایت توسط رقبا برای نمایش صفحات در یک سایت دیگر تعریف کرد.
استفاده از هات ‌لینکینگ ‌در برخی موارد می‌تواند منابع سرور را تخلیه کرده و حساب‌های میزبان شما را که به حالت تعلیق suspend بیندازد.

سندباکس گوگل (Google sandbox)

زمانی که شما وب سایت تان را راه‌اندازی خواهید کرد معمولا در یک بازه زمانی یک الی دو ماه گوگل شما را در قسمت سند باکس خود قرار می دهد و در این بازه زمانی به شما رتبه ای نمی دهند یا اگر رتبه ای بدهد خیلی تاثیر گذار نخواهد بود. اما نکته ای که لازم است بدانید این است که بعد از این بازه زمانی سایت تان با رشد قابل توجهی شروع به کار می نمایند و سند باکس تنها یکبار آن هم هنگام شروع فعالیت تان اتفاق می افتد.

دنس گوگل (Google dance)

گوگل دانس همیشه به دنبال ارائه بهترین اطلاعات به کاربران خود است که در نتیجه به تمامی وب سایت ها شانس دیده شدن را داده است؛ شما با فعالیت درست و اصولی می توانید کلیک بیشتری از مخاطبان خود دریافت نمائید و رتبه های بهتری کسب نمائید با این حساب می توانید جایگزین سایت های قدیمی شوید و بعد از هر آپدیت به طور خودکار گوگل دانس آپدیت را انجام می دهد.

گوگل هانی مون (Google honeymoon)

مرحله ماه عسل گوگل بعد از مرحله سند باکس اتفاق خواهد افتاد، معمولا سایت هایی که ارزش بیشتری داشته اند اغلب در صفحات اول گوگل قرار دارند و برای گوگل مشکل ایجاد کرده اند.

برای حل این مشکل و ایجاد فرصت برای سایت های کم درآمدتر، دوره ماه عسل گوگل به صورت یک فرصت کوتاه برای شما رخ خواهد داد و برای یک بازه زمانی کوتاه مدت صفحه اول و دوم گوگل قرار خواهید گرفت در این فرصت کم شما می توانید میزان ورودی های خود را افزایش بدهید و در این شرایط صفحه اول باقی خواهید ماند.

یکی از مهمترین پیشنهادها ما به شما این است که در دوره زمانی ماه عسل و سند باکس به هیچ عنوان لینک سازی انجام ندهید و ریپورتاژ هم ننویسید در این زمان فقط با ایجاد محتوای جدید و مطلوب جایگاه خود را ثبات ببخشید، پس از ثبات در گوگل می توانید شروع به سئو و بهینه‌سازی سایت خود نمائید.

اصطلاحات سئو تکنیکال

اصطلاحات سئو تکنیکال

همانطور که می‌دانید همانند دیگر تخصص های موجود در دنیا، سئو نیز از یکسری قواعد و تکنیک های خاصی پیروی می کند که به اصطلاحات پایه ای تکنیکال سئو معروف می باشد. در ادامه این نوشتار سعی برآن داریم تا شما را با اصطلاحات پایه سئو آشنا کنیم با ما همراه باشید.

تکنیکال سئو (trchnical SEO)

به کلیه امور مرتبط با بهبود کدهای سایت که موجب دسترسی آسان خزنده های گوگل به محتویات داخل سایت می شود، سئو تکنیکال می گویند.

توجه داشته باشید که اگر از نظر تکنیکال، سئو سایت شما نقصی داشته باشد شما در موتورهای جستجو نمی توانید رتبه ی درستی کسب نمائید و در ابتدایی‌ترین حالت ممکن موتورهای جستجو باید بتوانند صفحه برگه های شما را ایندکس کنند. پس از ایندکس برگه های شما آخر کار نبوده و باید تکنیکال سئو مانند سرعت بالای سایت، بهینه‌سازی برای تلفن همراه، SSL، سایت مپ و … را نیز رعایت کنید.

پاسخ ویژه گوگل (Featured Snippet)

پاسخ ویژه گوگل همان ستاره های طلایی زیر هر نتیجه جستجو در گوگل می باشد، معمولا پاسخ ویژه گوگل وقتی شما عبارتی طولانی را با لحنی پرسشی جستجو می کنید ظاهر می شود. زمانی که شما در باکس جستجو گوگل سوالی را مطرح می کنید گوگل در پاسخ به شما یک باکس با پاسخ های برجسته در اختیارتان قرار می دهد.

ریدایرکت (301 – 302 Redirect)

ریدایرکت در لغت به معنای جابجایی مسیر و انتقال به یک صفحه و برگه جدید می باشد، شما توسط این ابزار سئویی راهی دارید تا بازدیدکنندگان و کاربران خود را به صورت اتوماتیک وار به آدرس جدید سایت تان راهنمایی کنید. از آنجایی که ریدایرکت برای سئو سایت شما لازم است انجام آن ضرورت داشته چرا که ممکن است دامنه یک سایت دچار تغییر شود که برای هدایت کاربر به صفحه اصلی نیاز به استفاده از ریدایرکت است. انواع ریدایرکت عبارتند از:

ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 از آن دسته از تغییرات دائم است که از یک URL به URL دیگری انجام می شود و کاربران را برای همیشه از آدرس قبلی به آدرس جدید هدایت خواهد کرد. ریدایرکت 301 به منظور کوتاه کردن لینک ها، بهینه‌سازی سایت، تغییر آدرس URL، تغییر نام برند، هدایت ترافیک سایت از یک صفحه به صفحه دیگری و ترکیب چند لینک و … استفاده می‌شود. در صورت نیاز به حفظ رتبه صفحه قدیمی شما و انتقال آن به صفحه جدید از ریدایرکت 301 می توانید استفاده نمائید.

ریدایرکت 302

ریدایرکت 302 به معنای انتقال موقت از URL قبلی به URL دیگر می باشد، در این شرایط اعتبار صفحه قبلی حفظ می شود و تنها محتوا و URL آن انتقال پیدا می کند، گاهی پیش می آید که شما می خواهید یک صفحه ارزشمند را برای مدت زمان محدودی از دسترس خارج نمائید یا به صفحه ی دیگری انتقال دهید که در این شرایط کاربر پس از ورود به آن صفحه با ارور 404 مواجه شده و برای پیشگیری از خطای 404 باید از ریدایرکت 302 استفاده نمائید و برای بازه زمانی کمی کاربر را به آدرس جدیدی انتقال دهید.

نقشه سایت (Site Map)

نقشه سایت دقیقا یک نسخه نشانه گذاری شده از سایت شما است که یک فایل XML بوده و لینک های داخل سایت، آخرین زمان بروزرسانی و آدرس تمامی صفحات سایت را در اختیار شما قرار خواهد داد.

شما با استفاده از سایت مپ می توانید صفحات مهم و با اهمیت تان را نشانه گذاری کنید و به خزنده های گوگل معرفی نمائید، با این حساب شما می توانید محتوای قدیمی را به روزرسانی کنید و محتواهای جدید را به گوگل معرفی نمائید.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر احیانا سایت شما جدید است و لینک سازی خارجی و داخلی ضعیفی انجام داده اید با استفاده از نقشه سایت می توانید نقص لینک سازی خود را پنهان نمائید و صفحات بدون لینک را به موتورهای جستجو معرفی نمائید.

فایل روبوت (Robots.txt)

فایل روبوت از جمله فایل هایی است که تسلط شما را بر روی موتورهای جستجو تضمین خواهد کرد، این ربات با اینکه اسم عجیب غریبی دارد اما یک فایل متنی ساده است که فرمت txt داشته و در قسمت دایرکتوری سایت مورد استفاده قرار خواهد گرفت. با آپلود این فایل متنی می توانید به ربات های گوگل دستورها دلخواه خود را بدهید و تسلط کامل بر روی موتورهای جستجو داشته باشید.

لینک شکسته (Broken Link)

لینک های شکسته شده به لینکهایی می گوئیم که در یک سایتی وجود دارد اما صفحاتی که به آن لینک شده است وجود نداشته و حذف شده است، در این صورت است که شما با کلیک بر روی این صفحات، با ارور 404 روبرو خواهید شد.

Error 404 (Not Found)

زمانی که شما صفحات ایندکس شده خود را حذف نمائید، در صفحه ی حذف شده ارور 404 رخ خواهد داد.

ریسپانسیو (Responsive)

ریسپانسیو دقیقا به شما این قابلیت را می دهد تا نمایش سایت در نمایشگرهای با سایز کوچکتر از مانیتور صورت بگیرد.

سرعت صفحه سایت (Page Speed)

سرعت صفحه سایت و لود شدن هر صفحه از سایت برای کاربر را پیج اسپید می گویند.

بردکرامب (Breadcrumb)

لینک برد کرامب به اصطلاح همان نان ریزه می باشد که به مسیر حضور کاربر در سایت و در قسمت های بالایی آن قرار دارد.

کش سایت (Site cache)

از آنجایی که هر سایتی به دلیل لود سریع صفحات خود سعی برآن دارد تا یک سری از اطلاعات خود را ذخیره نماید با این حساب به این فضای ذخیره‌سازی کش سایت می گویند که بسته به حجم آن سرعت لود سایت شما بهتر و بدتر خواهد بود.

گواهی امن (SSL)

گواهی SSL مخفف عبارت Secure Sockets Layer، پروتکل رمزگذاری مبتنی بر اینترنت است.
گواهی اتصال امن (SSL) اطلاعات بین سرور و کلاینت را رمزگذاری می کند و از هرگونه اطلاعات حساس رد و بدل شده بین دو سیستم SSL محافظت می کند.

تریلینگ اسلش (Trailing slash)

ترلینگ اسلش، اسلش انتهایی یا علامت اسلش “/” در انتهای URL است. برای مثال www.domain.com/ یا www.domaon.com/page/ که اگر در برخی سایت ها کنترل نشود ممکن است مشکلاتی را بوجود بیاورد.

فایل htaccess

htaccessیک فایل پیکربندی وب سرور آپاچی است که دسترسی به سایت یا نحوه عملکرد آن را کنترل می کند. این فایل می تواند تنظیمات پیش فرض سرور آپاچی را تغییر دهد.

لود تنبل یا lazy loading

زمانی که یک کاربر وارد سایت شما می‌شود و ممکن است عکس هایی زیادی در آن پیج استفاده کرده باشید که سرعت لود را پایین و باعث آزار کاربر شود پس از تکنیک لیزی لودینگ استفاده می‌کنیم تا با اسکرول کردن کاربر عکس های سایت به نمایش درآید و سرعت سایت بهبود یابد.

کنیبالیزیشن یا Cannibalization

کنیبالیزیشن یعنی زمانی که سایت شما دو نتیجه در گوگل دارد. در این زمان دو حالت وجود دارد؛ صفحات شما بسیار شبیه هستند یا دو صفحه را برای یک عبارت کلیدی سئو می کنید.

تگ کنونیکال یا Canonical tag

کنونیکال تگ به قطعه کد html ای گفته می شود که در بخش هد سایت قرار می گیرد و برای موتور جستجو مشخص می کند که کدام صفحه از سایت مهم است و می خواهیم در گوگل دیده شویم.

اصطلاحات مربوط به سئو داخلی و مدیریت محتوا

در کنار یکسری اصطلاحاتی که کلیت مربوط به سایت و واژه نامه سئو می شوند، اصطلاحات مربوط به سئو داخلی و مدیریت سئو محتوا نیز مهم می باشد، شما برای آشنایی بیشتر با این اصطلاحات می توانید در ادامه با ما همراه باشید.

اصطلاحات سئو آن پیج

سئو on page

سئو on page یا همان سئو داخلی شامل کلیه فعالیت های داخل فضای وب سایت شما می باشد که به بهینه‌سازی موتور جستجو کمک بسیاری می کند.

هدف کاربر از جستجو (search intent)

سرچ اینتنت در لغت به معنای آن است که هدف کاربر از جستجو چیست؟ و در نهایت اینکه هر کاربری با چه هدفی جستجو در میان صفحات شما را ادامه می دهد.

ایمپرشن (Impression)

Impression به میزان دفعاتی که وب سایت شما در صفحات جستجو و سرچ نمایش داده شود، گفته می شود.

کلیک (click)

Click یا همان کلیک به معنای میزان کلیک کاربر بر روی لینک های سایت شما است.

سی تی آر (CTR)

CTR دقیقا به میانگین دفعاتی که سایت شما در نتایج گوگل دیده می شود و به نسبت دفعاتی که بر روی لینک شما کلیک شده است سی تی آر می گویند.

بانس ریت (Bounce Rate)

Bounce Rate یا نرخ خروج کاربر از سایت به میزان کاربرانی که وارد سایت شما شده اند و بدون هیچ کلیک یا ماندگاری در سایت شما خروج زده اند و کوچکترین نظری انجام نداده اند بانس ریت گفته می شود.

یو آر ال (URL)

نوار بالای مرورگر شما یک URL است که به زبان ساده‌تر آدرس سایت شما می باشد، URL مخفف کلمه ی Uniform Resource Locator است. این url برای هماهنگی و یکپارچه سازی محل منابع در فضای دیجیتال می باشد.

کیوورد (Keyword)

کیورد چیست؟ کیورد در اصطلاحات سئو به هر کلمه ای گفته می شود که در محتوا به کار رفته شده است و کلمه ی کلیدی محتوا نیز به حساب می آید.

لانگ تیل کیوورد (Long tail keyword)

کلمات دم دراز عبارتند از کلماتی که بیشتر از سه بخش داشته اند و به آن ها دم دراز نیز می گویند.

میدل کیوورد (Middle tail keyword)

کلمات کلیدی متوسط از جمله کلماتی است که مابین سه الی چهار بخش بوده و میدل کیورد تیل گفته می شود.

برند کیوورد (Branded keyword)

زمانی که شما در کنار برند خود از کلمات هدفمندتان نیز استفاده می نمائید به آن برندد کیورد می گویند.

شورت تیل کیوورد (Short tail keyword)

شورت تیل کیورد لغاتی است که کوتاه می باشد و نهایتا دو بخشی است.

دنسیتی کیوورد (Keyword density)

چگالی کلمه کلیدی دقیقا به تعداد تکرار کلمات کلیدی شما در حجمی از محتوای سایت تان گفته می شود که به میزان 1000 کلمه سنجیده می شود.

کیوورد استافینگ (Keyword stuffing)

زمانی که شما به دلیل تکرار زیاد کلمه کلیدی و جلب توجه ربات های گوگل کیفیت محتواهای خود را پایین آورده اید سئو سیاه می باشد و گوگل شما را جریمه خواهد کرد.

کلمه کلیدی بذر (Seed Keyword)

کلمه کلیدی دانه یا بذر کلمه ای است که به ما در پیدا کردن کلمه کلیدی فرعی بسیار کمک می کند حتما از علم کارفرما استفاده کرده و این کلمات را استخراج کنید.

کانتنت (Content)

به تمامی محتوای متنی درج شده در سایت شما کانتنت گفته می شود و فرقی نمی‌کند که این محتوا در کدام قسمت از سایت شما باشد.

داپلیکیت کانتنت (Duplicate content)

کپی و قرار دادن محتوای رقبا در سایت تان یا کپی کردن یک متن از سایت تان در بخش های دیگر را Duplicate content می گویند.

تگ های هدینگ h1 تا h6

تگ های هدینگ از جمله تگ هایی هستند که به تگ های جدا کننده معروف بوده و از اچ 1 تا اچ 6 ادامه خواهد داشت.

لینک های داخلی (Internal link)

لینک داخلی در سئو به لینک هایی گفته می شود که در داخل وب سایت به دیگر صفحات شما لینک داده شده اند.

آلت عکس (Image ALT)

آلت تصاویر همانند متن راهنمایی است که جایگزین تصویر می شود و به کمک ربات های گوگل به شناخت راحت تر تصاویر و محتوای شما منجر خواهد شد، مهمترین مزیت این آلت، همان توضیحاتی است که به همراه عکس نوشته شده است و در صورت بالا نیامدن تصویر با خواندن توضیحات آن منظور عکس را متوجه خواهید شد.

متا تایتل (Meta Title)

این تگ متا تایتل تگی است که در هد سایت نشان داده می شود و ما می‌توانیم برای هر صفحه از سایتمان یک متا تایتل یا عنوان را ایجاد کنیم.

متا دیسکریپشن (Meta description)

توضیحاتی که در پائین هر متن سرچ شده در گوگل بالا می آید را meta description می گویند.

اصطلاحات سئو خارجی

اصطلاحات سئو خارجی

سئو off page

سئو off page یا همان منظور سئو خارجی هر وب سایتی را شامل می شود که از بک لینک سازی تا فعالیت های سوشال در محیط خارج از back end را پشتیبانی می کند.

سئو کلاه سفید (White hat seo)

کلاه سفید در سئو به تولید محتوای طبق استاندارد گوگل و نوشتن محتوای خوب گفته می شود.

سئو کلاه سیاه (Black hat seo)

کلاه سیاه همانطور که از اسم آن پیدا است به مسیر خارج از مسیر مورد نظر کاربر بودن در سئو سایت برای بالا آمدن در موتورهای جستجو گفته می شود، در این روش با گذشتن از خط قرمزهای گوگل در کمترین زمان به بهترین نتیجه دلخواه خود خواهید رسید. فراموش نکنید که این روش ماندگاری بالایی نخواهد داشت و ممکن است به نتیجه مطلوب به صورت دوره ای برسید.

رپورتاژ آگهی Reportaj

رپورتاژ آگهی یک ابزار جهت معرفی خدمات و محصولات ما به کاربران در وب سایت های دیگر خبری می باشد.

گوگل پنالتی (Google penalty)

در صورتی که شما در مسیر خارج از استانداردهای گوگل حرکت کنید و سعی برآن داشته باشید تا بهینه‌سازی صفحات خود را به اشتباه انجام بدهید، گوگل سخت‌ترین جریمه خود را برای شما در نظر خواهد گرفت و در صورت تخلف مورد مجازات قرار گرفته و به صورت موقت و نامعلوم از صفحات جستجو حذف خواهید شد. در صورت حذف شدن از صفحات گوگل یا پایین آمدن رتبه تان اصطلاحا گوگل پنالتی شده اید. انواع گوگل پنالتی شامل:

گوگل پنالتی دستی

گوگل پنالتی دستی زمانی رخ می دهد که شخصی از سوی گوگل سایت شما را مورد بررسی قرار بدهد و تخلفات شما را بررسی نماید در این شرایط است که شما به طور کامل از صفحات جستجو حذف می شوید و در این شرایط شما در وبمستر تولز خود در قسمت مانول اکشن یک پیام اخطار با محتوای سایت شما به دلیل تقض قوانین جریمه شده است مواجه می شوید.

گوگل پنالتی اتوماتیک

در این روش گوگل پنالتی سایت شما از سمت الگوریتم های گوگل بررسی و جریمه می شود، این جریمه مانند اخطار برای شما بوده و کاهش رتبه را تجربه خواهید کرد. در گوگل پنالتی اتوماتیک وبمستران مورد اخطار خاصی قرار نخواهند گرفت و نوع جریمه و زمان آن مشخص نمی باشد، در این صورت شما با استفاده از گوگل آنالیتیکس میزان ترافیک های خود را بررسی می نمائید و از عملکرد صفحات خود متوجه خواهید شد.

بهینه سازی سایت (Over optimization)

بهینه‌سازی در سطح بسیار بالا در بخش های سئو داخلی و خارجی که در طولانی مدت باعث افت سایت شما خواهد شد، بهینه‌سازی تا جایی که باعث افت سایت شما نشود خوب است اما اگر شبیه به وسواس شود ممکن است باعث سقوط شما از رتبه هایتان خواهد شد.

انکر تکست (Anchor text)

کلماتی که قرار است داخل محتوای شما لینک دهی شوند به انکرتکست ها معروف می باشد.

لینک های Follow و no follow

لینک هایی که در سایت شما وجود دارد و صفحات را به یکدیگر مرتبط می کند فالو بوده و با ارزش است، در این بین لینکی که در کنار آن نوفالو خورده است ارزش و اعتباری ندارد نیز مشخص می شود.

عکس لینک شده (Image Link)

تصاویر لینک شده در هر صفحه از سایت را image link می گویند.

سئو عکس (Image SEO)

مراحلی که شما عکس های موجود در سایت خود را بهینه سازی می نمائید، سئو عکس می گویند.

محتوای پنهان Invisible Text

محتوایی که قابل دیدن نباشد را Invisible Text می گویند، این اتفاق جز سئو سیاه بوده و در صورت انجام این روش، سایت شما از طریق گوگل جریمه خواهد شد.

پی بی ان PBN(private blog network)

شبکه ای از وبسایت ها که به سایت شما لینک داده اند را پی بی ان می گویند.

سوشیال سیگنال (sicial signal)

اگر بخواهم به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح دهم یعنی گرفتن سیگنال از شبکه های اجتماعی.

به طور مثال زمانی که شما لینک سایت خود را در استوری اینستاگرام قرار می‌دهید، و کاربر روی آن لینک کلیک کرده و وارد سایت شما می‌شود اصطلاحا می‌گویند سوشیال سیگنال گرفته اید.

سئو محلی (Local SEO)

سئو محلی یا لوکال سئو یعنی یوزر با سرچ عبارت هایی نظیر “بهترین رستوران شمال تهران” به دنبال هدفی است و می خواهد دقیقا به سراغ شمایی که در شمال تهران رستوران دارید باشد پس بسیار حائز اهمیت است که اطلاعات بیزینس خودتان را در مپ گوگل ثبت کنید.

سئو منفی (Negative SEO)

سئو منفی متأسفانه ممکن است توسط برخی از رقبای ما انجام شود که یکی از نمونه های بارز آن زدن لینک های بسیار زیاد در مرزعه لینک می‌باشد.

مزرعه لینک (Link Farm)

مزرعه لینک به وفور در برخی از سایت ها که کامنت های بسیار زیادی دارند دیده می‌شود. نکته: در این سایت ها اگر لینک لایه یک بزنید پنالتی نمی‌شوید و بعد از مدتی گوگل ایگنور می‌کند.

Disavow کردن لینک ها

یعنی به گوگل بگیم یه سری از لینک هایی که به‌طور مثال رقبا برای ما سئو منفی زده اند را دنبال نکن.

کوسایتیشن (Co-citation)

فرض کنید دو وبسایت رقیب شما در گوگل رتبه های عالی دارند ولی سایت شما تازه تاسیس و هیچ قدرتی ندارد، اگر هر دو رقیب به شما لینک دهند اصطلاحا میگویند کوسایتیشن رخ داده است.

کوکورنس (Co-occurrence)

فرض کنید در یک وبلاگ فارسی رایگان یا حتی یک رپورتاژ فعالیت داشته و می‌خواهید به سایت خود لینک دهید نمونه مثال لینکسازی زیر کوکورنس می‌باشد.

“برای دیدن مقالات آموزشی سئو بیشتر از سایت الهام کشاورز دیدن نمائید”

اصطلاحات مارکتینگی که سئوکار باید بداند

اصطلاحات مارکتینگی

شاخص عملکرد کلیدی (KPI)

کی پی آی یا شاخص عملکرد کلیدی به شما کمک می کند همه فعالیت هایتان هدف محور جلو برود و ارزیابی های گوگل به طور مستمر صورت خواهد گرفت، در این مسیر هر اتفاقی که در این دوره به صورت مستمر رخ بدهد مانند سنجش میزان موفقیت، مسیر موفقیت و … مورد بررسی قرار خواهد گرفت که به این فرآیند شاخص عملکرد کلیدی گفته می شود.

نرخ تبدیل Conversion Rate

نرخ تبدیل از جمله بخش هایی است که به بازاریابی مربوط می باشد و به منظور بررسی درصد بازدید کنندگان از یک صفحه به نسبت تعداد افرادی که ثبت نام کرده اند در سایت مورد تحلیل قرار خواهد گرفت.

کال تو اکشن (Call to action)

دعوت به اقدام هر فعالیتی را که شامل درج نظرات، خرید محصول یا ثبت نام در سایت را کال تو اکشن می گویند.

بازاریابی درونگرا و برونگرا Inbound & Outbound Marketing

بازاریابی درونگرا یعنی مشتری خودش به سراغ ما میاد مثل سئو ولی بازاریابی برونگرا یعنی ما خودمون به سراغ مشتری میریم مثل اینکه بریم تو خیابون تراکت پخش کنیم یا بیلبوردهای تبلیغاتی.

لید Lead

زمانی که ما کمپینی را اجرا می‌کنیم در نهایت باید هدفی از ایجاد آن داشته باشیم در این حین می‌توانیم با جمع کردن لید (شماره تماس مخاطب، ایمیل و …) حتی در آینده هم از این لیدها جهت اجرای کمپین بعدی استفاده کنیم.

تبلیغات ریتارگتینگ Retargeting

تبلیغات ریتارگتینگ یعنی همان بنرهایی که در برخی از وبسایت ها گاها به چشم شما می‌خورد و باعث افزایش نرخ کلیک و افزایش نرخ تبدیل خواهد شد. برای فعالسازی این تبلیغات از پنل یکتانت می‌توانید اقدام کنید.

آگاهی از برند Brand awareness

آگاهی از برند به‌خصوص برای سایت های تازه تاسیس به شدت حائز اهمیت است و هر راهی را ممکن است بروند یکی از موارد مهم جهت افزایش آگاهی از برند استفاده از تبلیغات ریتارکتینگ می‌باشد.

پرسونای مخاطب Persona

اطلاع از پرسونای مخاطب و ویژگی های مشتریان در مارکتینگ یکی از بخش های بسیار مهم است زیرا باقی موارد و کارهایی که انجام می‌شود به این بخش وصل است.

PPC و سئو

PPC یا Pay Per Click یعنی تبلیغات کلیکی مانند تبلیغات ادز که به شدت تاثیرگذار است.

رابطه ی مستقیمی با سئو سایت ندارد یعنی با انجام این تبلیغات سئو سایت شما رشد نمی‌کند ولی با به دست آوردن کوئری های متفاوت می‌توانید به بهتر کردن سئو کمک کنید.

نتیجه گیری

نکته ای که هر مخاطب یا کارفرمایی را به داشتن سایت و یادگیری اصطلاحات سئو ترغیب می نماید این است که امروزه بسیاری از کسب و کارها به صورت اینترنتی کارهای خود را پیش خواهند برد و رقبا در زمینه استارت آپ های آنلاین بسیار زیاد شده است که با این شرایط باید واژه نامه سئو و اصطلاحات تخصصی سئو را به خوبی بدانید تا بتوانید در این رقابت موفقیت نسبی را کسب نمائید.

سوالات متداول اصطلاحات سئو

اصطلاحات رایج و خیلی مهم در سئو کدام است؟

در سئو تقریبا همه موارد درگیرند و نمی‌توان گفت که کدام اصطلاح مهم است شما بعنوان یک سئوکار حرفه ای بهتر است با اصطلاحات سئو آشنایی کامل داشته باشید.

اصطلاحات سئو داخلی، تکنیکال و خارجی با هم فرق می‌کند؟

بله این سه با هم متفاوت است ولی به هم وابسته اند پس بایستی همه آنها را بیاموزید.

4.7/5 - (9 امتیاز)

Keshavarzمشاهده نوشته ها

Avatar for Keshavarz

من الهام کشاورز هستم و از سال 92 به صورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت میکنم و درحال حاضر مدرس این حوزه هستم.

17 نظر از کاربران عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *